«… og siden har jeg haft den»

For snart to år siden skrev jeg et blogginnlegg om en super enkel teknisk løsning for audioguide.  Jeg så for meg en nettside med et søkefelt, og det var det. Benedicte Raae ble gira på ideen, og selv om vi har hatt mye annet på hver vår kant har vi fortsatt å snakke om at det ville være gøy å få testa dette en gang.

Da jeg i høst var med på et utstillingsprosjekt i Atelier Ahorn var det derfor opplagt å også inkludere noe lyd og få realisert den minimalistiske audioguideløsningen.

Utstillingsprosjektet var et samarbeid med billedkunster Maj Berger Madsen og scenograf og production designer Tine Lylloff. Prosjektet hadde arbeidstittelen «ting vi synes er spennende». Vi trengte alle tre kreativ inspirasjon og satte som en regel for prosjektet at det kun skulle handle om ting vi genuint syntes var spennende. De første gangene vi møttes snakket vi om håndarbeid, historie, fortellinger, teknikker, mønstre og gamle klesplagg. Deretter, nesten som et sidespor, begynte å snakke om ting vi hadde liggende hjemme som vi var ekstra glade i. Det viste seg at vi alle tre er samlere på forskjellige måter. Vi tok med oss våre private samlinger av minner og skatter og rariteter og fortalte hverandre historer om dem, og vi endte opp med et prosjektet som nettopp handlet om ting vi synes er spennende. Resultatet ble en utstilling som fikk tittelen «… og siden har jeg haft den.»

Driessen_2
Fra  utstillingsåpningen i Atelier Ahorn 16. november 2018. Foto: David Driessen.

Utstillingen besto av en rekke fotografier av tingene, både enkeltvis i 1:1 størrelse og i forskjellige sammensetninger. I tillegg tok vi opp fortellinger om tolv av gjenstandene, og Benedicte gjorde klar en nettside for avspilling, og dermed kom minimal-audioguideavspilleren i bruk!

_DRD5757.jpg

46361175_313439755919522_6208804791817076736_n
Kjerneideen for avspilleren er at den tekniske løsningen skal være så enkel at lytteren kan fokusere på tingene og historiene. Det viste seg å også appelere til barn. Denne gutten hørte tålmodig og helt på egenhånd igjennom alle de tolv historiene.

Utstillingen står ikke lenger, men man kan fremdeles teste avspilleren og høre historiene ved å bruke tallene på bildet her under.

"...og siden har jeg haft den"_uten.jpg

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Website Built with WordPress.com.

%d bloggere liker dette: