Anbefaling – Jødisk Museum i Oslo

Jeg har lenge tenkt jeg skulle besøke Jødisk Museum i Oslo, og i forrige uke fikk jeg endelig gjort det. Jødisk Museum ligger i en tidligere synagoge i Calmeyersgate, og kun et lite skilt forteller deg at det er et museum inn porten. Museet har nylig åpnet en ny utstilling som har fått tittelen  «HUSK OSS TIL LIVET – jødiske skjebner 1940-1945», og det er en utstilling man godt kan bruke en søndag formiddag på å se.

Utstillingen har fin design, god oppbygging og fin bruk av materialer, bilder, film og lyd. Det er en utstilling med mye innhold, men innholdet er fint utposjonert så man ikke blir overveldet. I stedet blir man nysgjerrig på alle de ulike elementene. Det er bøker å bla i, filmer man kan se, intervjuer å lytte til og luker man kan åpne.

Utstillingen er designet av Frøystad+Klock og Bolt Designstudio, og utarbeidet av Torill Torp-Holte (prosjektleder), Bjarte Bruland, Mats Tangestuen, Sidsel Levin og Vidar Alne Paulsen.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Website Built with WordPress.com.

%d bloggere liker dette: